Klankschaalmassage, ook wel klankhealing genoemd.

 
  • Laat spanningen en gedachten los tijdens een klankschaalmassage.
  • Ervaar rust en ruimte en laat je energie weer stromen.
  • Een weldaad voor lichaam en geest.
  • Zuivert de aura, energetiseert en harmoniseert de lichaamscellen.
  • De klanktrillingen maken blokkades los en werken diep transformerend.

 

Hoe ziet een klankschaalmassage eruit?

Door de klanken komt het denken tot een diepe rust en doordat de klankschalen ook op je lichaam staan, kan de trilling van de klankschaal de spieren diep ontspannen en wordt in het lichaam de doorstroming van de energiebanen en de doorbloeding gestimuleerd. 

Een klankschaalmassage is zeer ontspannend en stimuleert vooral het eigen herstellend vermogen van het lichaam. 

Bij een klankschaalmassage lig je gekleed op een dik matras op de grond onder een verwarmende deken. De klankschalen plaats ik op en rond het lichaam. 

De klankschalen worden zacht aangeslagen en doordat ons lichaam voor circa 70% uit water bestaat, gaat de trilling heel gemakkelijk door het lichaam heen waardoor je een fijne innerlijke massage op celniveau zult ervaren. Door de trilling en de rijkelijk variërende boventoonklanken van de klankschalen, ga je verder in een diepe ontspanning waarbij lichaam en geest tot rust te komen.

 

Tijdens deze behandeling maak ik tevens gebruik van de oceandrum (geluid van de zee) en de koshi chime (geluid van dromen). Beide klankinstrumenten passen perfect bij de klanken en trillingen van de klankschalen. 

 

Overige informatie

De sessie duurt gemiddeld 75 tot 90 minuten. 

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en/of behoefte. 

Bijdrage: 85 euro

 

NB.

Hoewel het gebruik van klankinstrumenten over het algemeen niet schadelijk zijn, is het in sommige gevallen nodig om voorzichtigheid bij de behandeling te betrachten. Dit is het geval bij zwangerschap, trombose, een pacemaker, epilepsie en psychoses.

 

                                          

Nadere info:

Werkingsprincipe

De werking is gebaseerd op natuurkundige wetten. Laat je bijvoorbeeld een steen in het water vallen, dan ontstaan er golfjes die zich over het hele water verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul in beweging gezet, zowel horizontaal als verticaal. Tijdens een klankmassage gebeurt er als het ware hetzelfde met ons lichaam, dat ook voor ca. 70% uit water bestaat. Met hun rijkdom aan frequenties en zachte trillingen zorgen de klanken voor harmonie in alle cellen. Klankschalen hebben een positieve invloed op lichaam, geest en ziel.

Klank en trilling heeft vaak voor iedereen een ordende en harmonieuze werking. Dit komt omdat er meerdere klanken te horen zijn in bijvoorbeeld een klankschaal. Deze tonen hebben een voor ons een natuurlijke interval, met andere woorden, ze liggen goed in het gehoor. Deze harmoniserende klank werkt in op het lichaam, het werkt in op onszelf, op onze gevoelens, emoties en herinneringen.

Wanneer een klankinstrument aangeslagen wordt met een klopper of met de hand geeft het een geluid, maar ook een trilling. Soms is de trilling zo krachtig dat je deze met het blote oog kunt waarnemen. De trilling van een klankinstrument is krachtig en verplaatst zich snel door het lichaam.

 

Diepe ontspanning

Ontspanning door middel van klank is een geweldige manier om dat te bereiken. De mooie klanken, gecombineerd met de trillingen van deze bijzondere instrumenten, zorgen voor een diepe ontspanning. De klankschalen brengen een positieve verandering in jezelf en werken in op je lichaam, je gevoelens, emoties en herinneringen. Het werkt diep in op je onderbewustzijn en zorgt dat oude patronen worden doorbroken.

 

Innerlijke massage

Doordat ons lichaam voor zo'n 70% uit water bestaat, voel je de trillingen door je hele lichaam. Je krijgt als het ware een innerlijke massage en dit brengt je tot rust. Door de mooie klanken houdt je even op met 'denken' en kun je loslaten wat je bezig houdt. 

 

Uniek trillingspatroon

Alles om ons heen vibreert en is in beweging, omdat alles energie is. Alles heeft een uniek trillingspatroon, ook jij en ik. Een gezond lichaam heeft een eigen trilling. Het is goed afgestemd en trilt zuiver in zijn eigen frequentie. Wanneer je niet lekker in je vel zit, gestrest bent of lichamelijke klachten hebt, is deze trilling verstoord. Hierin helpen de trillingen van de klankschalen. Eerst zal het lichaam mee trillen met de instrumenten en vervolgens zal het (weer) overgaan in zijn lichaamseigen trillingsfrequentie. En ervaar je weer balans in je lichaam.

 

Heilzaam voor iedereen

Lichaam en geest komen op een natuurlijke manier in evenwicht. Voor mensen die tijdelijk of langdurig stress ondervinden, zullen de effecten nog groter zijn.

 

Oceandrum:

Een oceandrum is een platte trommel of een mand die je rond kunt draaien. Deze wordt gevuld met allerlei zaden. Met een oceandrum kun je het geluid van de zee maken. Dit geluid kan je helpen bij ontspanning tijdens healing of meditatie.

 

Koshi - chime

De Koshi Chime is een soort windgong, authentiek en handgemaakt, met een verrassend samenspel van zuivere, heldere tonen.