Reiki Opleidingscentrum ZuidWestHoek

REIKI OPLEIDINGSCENTRUM ZWH IS EEN ONDERDEEL VAN PRAKTIJK LOTUS HEALING

 

Alle Reiki cursussen worden gegeven in de traditionale vorm van Usui Reiki. 

"the Usui system of natural healing"

 

Reeds 19 jaar ben ik Reiki Master.

In het jaar 2005 is Reiki het begin geweest van mijn "spirituele pad". Ik heb de Reiki cursussen gevolgd volgens het traditionele Usui Reiki systeem. Na Reiki I, volgde Reiki II en Reiki III, de Master healer & teacher opleiding tot Reiki Master. De Mastergraad heb ik in 2015 nog een keer gedaan, als opfrissing toen ik mijn praktijk ging starten. 

 

Sinds de start van mijn praktijk verzorg ik alle Reiki cursussen en inwijdingen en mag ik mijn praktijk een Reiki Opleidingcentrum noemen. 

 

Reiki leren: 

  • - Eerste graad: het doel van de eerste graad is dat je jezelf opent en ‘uitlijnt’ op de Reiki energie. Je leert hoe je jezelf kunt behandelen. Je krijgt 4 initiaties, ook wel inwijdingen genoemd.
  • - Tweede graad: je leert hoe je anderen een Reiki behandeling geeft. Ook leer ik je hoe je een Reiki behandeling op afstand kunt geven, dit met het toepassen van 3 Reiki symbolen die je leert. Bij Reiki II is er 1 inwijding.
  • - Derde graad: dit wordt ook wel de Reiki Master Healer(deel a) en Reiki Master Teacher (deel b) genoemd. De derde graad wordt uitgebreid met nog 1 krachtig Reiki-symbool, het Mastersymbool. En ook hier weer 1 inwijding.
 
Ik geef alle cursussen aan een groepje van maximaal 2 cursisten. Persoonlijke aandacht vind ik erg belangrijk en op deze manier is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en te oefenen. Het certificaat wat je krijgt na iedere cursus is voorzien van het officiële Usui Reiki stempel. Je bent dus gegarandeerd van een officiële cursus en certificaat.
 
Omdat ik de cursussen aan maximaal 2 cursisten per cursus geef volstaat een dagdeel. Hoelang we bezig zijn is verschillend per cursus maar gemiddeld genomen is dit 4 uur, we nemen alle tijd die nodig is. 
De Reiki Master Healer en Teacher cursus neemt wat meer tijd in beslag. Tijdens deze cursus wordt er ook gezorgd voor een lunch.  Ik bied na alle cursussen uitgebreide nazorg zodat jij terecht kunt mijn jouw vragen in jouw peroonlijke en spirituele proces.
 
 
- Tijdens de 21 daagse zelfbehandelingen, na iedere Reiki cursus, zal ik je wekelijks benaderen hoe het met je gaat.
 
- Iedere cursus wordt er aandacht besteed aan zowel theorie als praktijk. Theorie behandelen we uit de uitgebreide werkmap die je krijgt en praktijk door een Reiki behandeling te geven aan jezelf en aan elkaar.
 
- Ik besteed in de Reiki cursussen extra aandacht aan gronden/aarden, bescherming en het energetisch reinigen van jezelf, jouw woonruimte en/of praktijkruimte.
 
- Iedere cursus starten we met het energetisch schoonmaken van jouw energieveld. Een orakelkaart met persoonlijke boodschap ligt voor je klaar.
 

In het menu lees je meer over de inhoud van alle Reiki cursussen.