EFT Tapping Singapore-Transform Your Emotions & Life

Emotional Freedom Technique

EFT is een van de krachtigste traumagenezingstechnieken ter wereld. 

 

Ieder mens heeft bepaalde blokkades, vervelende herinneringen en angsten in zijn of haar systeem. Zou het niet geweldig zijn als je zelf aan de slag kunt gaan om dat wat je dwars zit uit jezelf te halen? Onzekerheden, een jeugdtrauma, hoogtevrees, vliegangst, noem maar op ...
Vaak ben je je er bewust van maar meestal zijn ze onbewust aanwezig. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat je je doelen niet bereikt, beperkende overtuigingen ervaart en emotionele balans mist. 

 

Negatieve ervaringen worden in het lichaam vastgezet, een ruzie, meningsverschil, werkissues, overlijden, scheiding. Het kunnen stressmomenten zijn die in je lichaam achterblijven, zelfs als de situatie allang is opgelost. Dan nog kan het voor emotionele disbalans zorgen. 

 

Wat is EFT?

EFT, ook wel tappen of kloppen genoemd, is een krachtige techniek waarmee je innerlijke emotionele blokkades snel en effectief kan verwijderen. Bij tappen klop je meerder malen op specifieke punten, lichaamsmeridianen, op je lichaam terwijl je je aandacht richt op specifieke negatieve emoties of fysieke sensaties. Het zorg ervoor dat je zenuwstelsel kalmeert en dat je nieuwe verbindingen maakt in je brein. 

 

Wat gaan we doen?

Je tapt (klopt) op jouw meridianen. Je tapt met je vingers op de geblokkeerde emotionele knooppunten in je lichaam. Tegelijkertijd spreek je affirmaties uit. Het is een combinatie van eeuwenoude Chinese geneeswijzen en moderne psychologie. 

 

Ons lichaam wil graag loslaten, dat is je natuurlijke staat. Het is niet natuurlijk om negatieve emoties en gevoelens en overtuigingen vast te houden. Dat leren we wel als we klein zijn, om deze te onderdrukken, niet huilen en niet boos zijn bijvoorbeeld. Negatieve overtuigingen helpen ons niet. Ze gaan vastzitten in het lichaam. Met EFT kun je deze overtuigingen verwerken en loslaten en andere overtuigingen aannemen en toelaten die jou wel helpen. 

 

Nadere uitleg

Er is een deel in je hersenen, de Amygdala, deze zorgt voor een stress-respons. Als je een negatieve overtuiging hebt of een stress-respons dan probeert je lichaam en je brein je te beschermen tegen die situatie en dan kan het gebeuren dat je jezelf gaat saboteren. Met EFT laat je oude overtuigingen los en laat je de amygdala weten dat het geen issue meer is waardoor je een negatieve associatie met overtuiging doorbreekt, en een nieuwe helpende overtuiging kan intappen.

 

Op die manier werkt eft en helpt je!

Overige informatie: https://www.lotus-healing.nl/services/coaching/

OP WEG NAAR INNERLIJKE RUST