Nieuwsbrief

02-10-2018 12:45

Oktober 2018

 

Lieve lezer,

Van alle seizoenen vind ik de herfst het mooiste. Het festijn van prachtige herfstkleuren en natuurlijk lekker warm binnen zitten na een boswandeling met een kopje thee, een goed boek en chocolade. Heerlijk cocoonen … Houd jij hier ook zo van?

Wanneer de dagen langzaamaan steeds donkerder worden, dan is het tijd om te rusten en naar binnen te keren. De herfst gaat over het loslaten van datgene wat je niet meer nodig hebt of wat jou tegenhoudt. Net zoals de boom, ze laat haar bladeren vallen, langzaam één voor één naar de grond.

In deze nieuwsbrief lees je o.a. over een nieuwe dienst bij praktijk Lotus healing met een leuke aanbieding, aandacht voor het 4e chakra, het hartgebied en informatie over hoogsensitiviteit met een fijne tip.

Heb je vragen of wil je iets met me delen, neem gerust contact op.

 

Hartegroet Natasja

 

 

 

Affirmatie, meditatie en mudra voor het 4e chakra (hartchakra)

 

Affirmatie

 

Affirmaties zijn een manier om je gedachten, je zelfbeeld, gezondheid en je zelfvertrouwen te beïnvloeden. Affirmaties zijn korte bekrachtigende en positieve zinnetjes die je tegen jezelf zegt. Je blijft de affirmaties voor jezelf herhalen gedurende een aantal minuten. Met affirmaties beïnvloed je direct je onbewuste. Je her-programmeert jezelf als het ware met affirmaties.

* Affirmatie voor het 4e chakra: Ik hou van mezelf! 

 

Het vierde Chakra, ook wel het hart Chakra genoemd bevindt zich bij de hartstreek. Het vierde Chakra staat voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans. Wanneer je hartchakra in balans is ben je in staat om verbinding aan te gaan. Je voelt compassie voor anderen, je bent in staat te vergeven en los te laten. Je durft je kwetsbaar op te stellen, je laat mensen dichtbij komen. Je voelt liefde naar jezelf, en naar je omgeving.

 

Meditatie

 

Ontspan, adem rustig en diep door. Maak dan heel bewust drie hele diepe uitademingen, laat iedere keer meer los op de uitademing en focus je dan op je hart. Laat je adem nu vanzelf gaan. Kun je je hart voelen kloppen?

 

Stel je voor dat met iedere hartslag zuurstofrijk bloed door je lichaam gestuwd wordt, visualiseer, dus zie in gedachten, hoe al je weefsels en organen gevoed worden met liefde vanuit je hart en hoe alles wat je niet meer dient, alle afvalstoffen, losgelaten worden op de uitademing.

 

  • Ga nu met je gedachten naar je hartstreek. Visualiseer hier een groene bloem. Stuur groene energie naar je hartgebied. Wanneer jij het moeilijk vind deze energie daar naar toe te sturen, probeer dan de energie met je ademhaling daar naar toe te sturen.

 

Mudra

 

Een mudra heeft als effect dat ze meer energie stuurt naar een bepaald chakra. Om het effect te versterken, worden bepaalde klanken gechant. Deze geluiden zijn van letters uit het Sanskriet. Wanneer die gechant worden, veroorzaken ze een resonantie in je lichaam die je kunt voelen op de plaats van de chakra waar deze voor bedoeld zijn.

 

Ga in kleermakerszit zitten. Plaats je rechter hand voor het onderste deel van je borstbeen (enigszins boven de solar plexus, het 3e chakra) en laat je linker arm rusten in je schoot.

 

Concentreer je op de Hartchakra, ter hoogte van je hart. Chant dan het geluid YAM.

 

 

 

Reading en kaartlegging -weg van de ziel-

 

Een kaartlegging kan jou een stukje duidelijkheid geven in waar je nu staat, wat je al hebt overwonnen, welke acties je mag ondernemen en wat de mogelijkheden nu zijn om te komen tot …. Het kan je helpen bij verschillende vraagstukken. Het geeft jou meer helderheid in wie je bent. Ik geef je handvatten en deze kunnen eventuele keuzes vergemakkelijken.

 

De kaarten die ik gebruik bezitten fractal energie. Dit betekent dat de afbeelding veel informatie bevat op vele niveaus, de afbeelding straalt pure energie uit, afgestemd op hogere frequenties. Als je gevoelig bent dan kun je deze energie ook voelen. Erg bijzonder. Vandaar dat ik hier graag mee werk. De kaarten welke ik voor jouw reading heb getrokken stuur ik met de reading mee.

 

Hoe gaat het in zijn werk? Stuur een mailtje met (eventueel) een foto van jezelf naar natasjavanlatum@hotmail.com en vermeld ook je geboortedatum erbij. Uit jouw foto haal ik ook al veel informatie. Wil je geen foto meesturen, dan is dat ook prima.

 

Graag geef ik jou een korting van € 2,50. Je betaald in de maand oktober, november en december slechts € 12,50. Je krijgt na betaling de reading binnen 2 tot 5 werkdagen opgestuurd.

 

  

 

 

Essentiele oliën

 

Emoties

Alle emoties hebben effect op lichaam en geest – zowel de prettige emoties als de minder fijne en zowel de emoties die je doorvoelt als die je onderdrukt. Essentiele oliën kunnen helpen om het emotionele evenwicht te herstellen of te bewaren. Ze werken – via het zenuwstelsel en de bloedbaan in op de psyche, de organen en het gehele lichaamssysteem en zetten daarmee een krachtig genezingsproces in gang. De geurmoleculen stimuleren een nieuw positief zelfbeeld en helpen bij het integreren ervan in het onderbewustzijn.

 

In 2019 komt geef ik een nieuwe workshop: breng je emoties in balans met essentiële oliën.

 

Wat een heerlijkheid om deze fantastische oliën te gebruiken voor de gezondheid van lichaam en psyche voor mezelf, mijn gezin en uiteraard voor de cliënten in mijn praktijk. Steeds meer mensen ontdekken de vele voordelen van dit fijne product.

 

Misschien heb jij interesse om te gaan starten met deze pure oliën. Dit voor jezelf en/of jouw gezin of misschien voor jouw yogastudio, schoonheidssalon, praktijk of op de werkplek waar ze steeds meer worden ingezet middels een diffuser.

 

Ik verwelkom je graag in mijn team! Voordelen voor jou: altijd 25% korting op al jouw producten, leuke commissies, gratis oliën en een heel fijne achterban waar je terecht kunt voor begeleiding en advies.

Binnenkort geef ik weer een basisworkshop: wat zijn essentiële oliën? Wat kunnen ze voor jou betekenen en hoe kan je ze veilig gebruiken.
 

 

HSP

Bij jij een hooggevoelig persoon? Dan is onderstaande beknopte informatie vast interessant voor jou.

 

Stel je niet zo aan, doe normaal, zó erg is het toch niet? Maak het toch niet zo ingewikkeld! Zinnen die je vast wel eens hebt gehoord. Ligt het dan aan jou of is er misschien toch iets wat jouw gevoeligheid zou kunnen verklaren?

 

Maar wat is dat dan precies, een hoog sensitief persoon (HSP)? Eigenlijk is daar geen hele duidelijke omschrijving van. Elk HSP is weer anders en heeft andere “kenmerken” van zijn of haar gevoeligheid. Heel kort door de bocht zou je kunnen zeggen dat een HSP iemand is die gevoeliger is voor indrukken en scherper waarneemt dan gemiddeld. Het is niet zo dat je zintuigen beter zijn, maar je verwerkt de informatie die via je zintuigen binnenkomt uitgebreider. Ook werkt het zenuwstelstel anders, het is gevoeliger. Hierdoor komen prikkels van buitenaf vele malen harder binnen. HIerover meer in de volgende nieuwsbrief.

 

Eigenschappen of kenmerken die je als HSP kan hebben

• ‘Anders’ voelen
• Niet tegen oneerlijkheid kunnen
• Gevoelig voor fel licht
• Last hebben van harde, scherpe geluiden
• Gevoelig voor warmte/kou
• Gevoelig voor sfeer
• Angst om op de voorgrond te treden
• Geen nee durven zeggen
• Veel levensvragen
• Grote behoefte aan vrijheid/rust
• Gevoelig voor voeding, suiker, alcohol, medicatie, drugs
• Met tegenzin naar drukke plekken gaan (winkelcentra, feestje)
• Last van negatieve gevoelens van andere mensen
• Perfectionistisch
• Op zoek / smachten naar diepgang
• Zorgzaam
• Gevoelig voor stress
• Laag zelfbeeld
• Piekeren
• Grote fantasie
 

Helaas zijn er veel hoogsensitieve personen die hinder ondervinden van hun eigenschap. Zoals de overprikkeling, moeite om je grenzen aan te geven of het niet meer in contact staan met je eigen ‘IK’.

 

TIP!

Wat ik zelf het belangrijke vind is dat je (h)erkent wat hoogsensitiviteit is. Dan zal je uiteindelijk ook minder last ervaren van de kanten die jij niet fijn vindt. Herkenning en erkenning dus. Lees erover.

 

Lees, voel en ervaar hoe jouw systeem in elkaar zit. Stel je grenzen. Las voldoende “me time” in. Vertel je omgeving over jouw gevoeligheid zonder je daarbij te verontschuldigen. Als jouw omgeving het niet begrijpt is dat niet erg. Je hoeft niemand te overtuigen. Ga de natuur in, mediteer en vooral aard jezelf goed.

 

Hoogsensitiviteit is een kracht! 

 

Wil je een fijne aardingsmeditatie ontvangen die ik heb ingesproken? Stuur me dan een mailtje.

 

 

 

Online diensten

 

Sinds een aantal maanden bied ik ook online diensten aan. De reacties hierop zijn heel positief vandaar dat ik hier zeker mee doorga. De keuze voor een digitale workshop is uiteraard voor iedereen verschillend maar je kunt denken aan een lagere prijs en het in eigen tempo eigen maken van de stof in je vertrouwde omgeving.

 

Op dit moment bied ik de volgende online workshops aan:

De workshops worden aangeboden inclusief meditaties, werkboek, begeleiding en een certificaat.

 

Klantervaring: “De ingesproken meditaties zijn goed te volgen. Mooie stem om naar te luisteren. Ik gebruik ze dagelijks”. Bijzonder en dankbaar. -Marjolein

 

 

GRATIS kennismakingschat

 

Ik werk bij Mediumchat als consulente op de tijden dat ik niet in mijn praktijk werkzaam ben. Mediumchat is één van de nieuwste medium contactwebsites.

 

Hoe fijn is het om vanuit je eigen vertrouwde omgeving antwoorden te krijgen op jouw vragen. Het scheelt je zeker ook in de kosten!

 

Mediumchat werkt uitsluitend via de chatfunctie. Je hoeft dus niet te bellen. Dit is echt een heel groot voordeel, je kunt precies jouw vragen intikken die je hebt. Nog een pluspunt is dat je een foto kunt uploaden. Alles wat er besproken is tijdens de sessie kun je nalezen in een verslag.

 

Zou je graag een GRATIS kennsimakingschat willen? Via onderstaande link kom je op de juiste pagina:

 

https://www.mediumchat.nl/?ref=cons-257 DEZE LINK KNIPPEN EN PLAKKEN IN DE BROWSER BALK!

 

(mocht ik niet online zijn dan kun je gebruik maken van een gratis sms-dienst om je te berichten wanneer ik online kom).

 

 

 
 

 

 

 

** De agenda met activiteiten volgt in het nieuwe jaar! **