Frankincense; een bijzondere olie

01-12-2017 16:00

 Frankincense - Wierookboom - Boswellia 

 

Frankincense (wierook) is een bijzondere Essentiële olie, die veel toepassingsgebieden heeft. Vooral heel heilzaam op de huid, het immuunsysteem en het zenuwstelsel. En het werkt versterkend voor alle andere oliën.

 

wierookboom

De geschiedenis van de wierookboom:

Wierookboom is een heilige olie die in het Midden Oosten gebruikt wordt als ingrediënt tijdens heilige inwijdingen. De Wijzen uit het oosten die Jezus van Nazareth na zijn geboorte kwamen vereren brachten geschenken als goud, wierook en mirre mee. Vroeger werd olie tijdens de offer ceremonies gebruikt om de communicatie met de Schepper te verbeteren. De beste Frankincense ter wereld groeit vandaag de dag in de Dhofar regio van Oman. Het is er erg warm en droog met temperaturen van meer dan 40 graden. De bomen in dit gebied gedijen op kalksteen-rijke grond in een intense hitte.

3wijzen

Frankincense olie is een hars afkomstig van de Frankincense boom. Het aroma van deze hars “tranen” worden gewaardeerd om zijn veronderstelde genezende eigenschappen en superieure kwaliteiten. Gebruikt voor religieuze rituelen sinds de tijd van de oude Egyptenaren maar ook als ontsmettingsmiddelen en als fixeermiddel in parfums. 

Wierookboom (Frankincense) bevat sesquiterpenen, die het vermogen hebben om door te dringen door onze bloed-hersenbarrière.  

 

Eigenschappen van Wierookboom:

  • Bezit herstellende en kalmerende eigenschappen
  • Geeft een snelle celvernieuwing waardoor een kapotte huid zeer snel herstelt
  • Wierookboom geeft ontspanning, emotionele balans, ondersteunt het immuunsysteem, werkt op het zenuwstelsel en verbetert de conditie van de huid.
  • Nog vele andere eigenschappen (stuur me een bericht voor nadere info)

 

Toepassing:

  • kan aromatisch worden toegepast
  • kan direct op de huid worden toegepast
  • kan inwendig worden gebruikt
  • kan zonder eerst te verdunnen op de huid worden aangebracht
 
Wil je deze bijzondere olie graag eens proberen? Hij is niet goedkoop, maar echt heel speciaal en waardevol. Stuur een berichtje naar mij voor informatie om deze olie te kopen met 25% korting.
 
 

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen.