Essentiele olie in je water

01-12-2017 13:47

WELKE OLIEN ZIJN LEKKER IN JE WATER?

 

 

Smaak is natuurlijk heel persoonlijk dus de oliën die ik lekker vind hoef jij natuurlijk niet lekker te vinden. Het is belangrijk om te weten dat niet alle essentiële oliën die je kan kopen mogen worden ingenomen. Laat je dus goed informeren over waar je op moet letten voordat je essentiële oliën toevoegt aan je water. 

Als je weet welke essentiële oliën veilig zijn om in te nemen kun je een olie kiezen die je lekker vindt maar ze doen natuurlijk ook wat voor je. 

De Citrus oliën zijn, wat mij betreft, de lekkerste in koud water maar ook Pepermunt, Lavendel, Kaneel (Cassia en Cinnamon) en mixen van verschillende oliën bij elkaar zijn lekker en goed om te drinken.

Waarom Citroen (Lemon) olie drinken in je water?

De essentiële citroenolie helpt je lichaam om te herstellen of verbeteren van de volgende aandoeningen:

Anti-oxidant – Bloedarmoede – Bloeddruk verlagend – Bloedzuiverend -Concentratie – Depressie (Postnataal)  – Griep – Jicht – Kater – Keelpijn – Keelontsteking – Koortsblaasjes – Lymfatische reiniging – Nierstenen – Ontsmetting – Parasieten – Reinigend – Spijsvertering – Stemmingsverhogend – Uitputting – Verdriet – Verkoudheid – Zuiverend

Mijn dag begint met een glas lauwwarm water met 1 of 2 druppels Citroenolie. Ik lees regelmatig hoe goed het is om hiermee te beginnen. 

Echter als je een Citroen uitknijpt heb je de sap van een citroen waar natuurlijk veel vitamine C in zit. De essentiële oliën van Citroen (maar ook van de Wilde Sinaasappel, Grapefruit, Limoen, Bergamot) komt uit de schil. In de schil zitten de werkzame stoffen die ons lichaam nodig heeft. Uiteraard kan je het ook combineren dus en het sap en de oliën maar wil je je lichaam helpen met reinigen gebruik dan de citroenolie! 

Drink ’s morgens lauwwarm water met citroen voor je iets anders eet of drinkt zodat je lichaam al gelijk aangezet wordt om te reinigen.

Ik wil benadrukken dat water met essentiële oliën uit glas of RVS gedronken moet worden. We moeten niks natuurlijk maar dit eigenlijk wel! 

De waterflesjes die je in de winkel koopt zijn gemaakt voor eenmalig gebruik. Plastic bevat bijna altijd BPAwat een toxische stof is die oplost bij meermalig gebruik. Ook plastic bidons en dergelijke zijn niet geschikt om water met de oliën te drinken. Essentiële oliën van goede kwaliteit zijn 100% pure oliën en vooral de citrus oliën lossen het plastic nog sneller op. Daarom water drinken met essentiële oliën altijd uit glas of RVS!

Wil jij meer informatie dan kun je mij berichten, ik help je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. De olien van doterra zijn 100% natuurlijk en hebben een keurmerk!

 

doterra