Engelen

06-01-2017 21:48

Engelen zijn de liefdevolle boodschappers van de Bron. Het woord 'engel' is afkomstig van het Griekse woord angelos, wat 'boodschapper' betekent. Engelen zijn lichtwezens, die onvoorwaardelijk van je houden.

De Engelen houden van je, niet om wat je doet, maar gewoon om wie jij bent, omdat jij het waard bent liefde te ontvangen.

Veel mensen zien de Engelen nog als een sprookje of een verzinsel, maar voor mij zijn ze zeker echt. Elke dag denk ik aan ze, voel hun energie die krachtig is, voel hun aanwezigheid en soms zie ik hun energie die warm en liefdevol is. Aan de Engelen vraag ik om bescherming en hulp, die zij graag geven. Elke dag dank ik de Engelen voor hun hulp en bescherming aan mij en mijn geliefden. Ik ben mij bewust van hun aanwezigheid en dat geeft mij een fijn en warm gevoel!

Je kunt bij mij terecht voor een Engelen Healing behandeling.

Ik geef een heel fijne en leerzame dagworkshop: Helen met de Engelen, want ook jij kan leren in contact te komen met de Engelen.Tijdens deze workshop leer jij:

  • Hartlink maken naar de engelen
  • Verwijderen van aardgebonden geesten en entiteiten
  • Verwijderen van negatieve energieophoping in het lichaam
  • Het doorsnijden van etherische koorden en de uiteinden terug opvullen
  • Verwijderen van psychisch afval
  • Verbreken van gelofte, belofte en eden
  • Chakra's reinigen en aura opvullen

Onder het kopje "aanbod" staat meer informatie over de basiscursus Engelen, vervolgcursus Engelen en de dagworkshop Helen met de Engelen.

Engelen zijn de liefdevolle boodschappers van de Bron. Ze kunnen ons helpen weer één te worden met
onszelf, kunnen ons de weg wijzen, voorzien van advies en kunnen ons helpen bij
onze (spirituele) groei.

Dit doen ze alleen als je hen concreet vraagt wat je
wilt. Zij gaan uit van de vrije wil van mens.

Engelen kunnen je antwoord geven op je vragen en
kunnen met hun energie processen bij je op gang brengen, zoals het loslaten van wat je al jaren met je
meedraagt.

Wil je meer weten over Engelen kom dan eens naar de
Engelen Basis Kennis.

De Engelen en Aartsengelen

Engelen en Aartsengelen zijn zeer liefdevolle, machtige onsterfelijke geestelijke wezens van puur bewustzijn. Ze worden niet gehinderd door tijd en ruimte. Daarom kunnen engelen ook bij meerdere mensen tegelijk aanwezig zijn om hen te helpen of hen bij te staan.

Het woord 'engel' is afkomstig van het Griekse angelos, wat 'boodschapper' betekent. Engelen fungeren als brug tussen hemel en aarde, als kanaal tussen God en de fysieke, materiële wereld. De engelen zijn een directe afsplitsing van god, de bron, universum of hoe je het noemen wilt. Engelen hebben nooit geen aards leven gehad (behalve de aartsengelen Metatron en Sandalphon).

Ze helpen ons graag maar omdat ze onze vrije wil respecteren, moeten wij wel om hun hulp vragen. Engelen zijn altijd om ons heen. Je mag ze altijd om hulp, bescherming, begeleiding, kracht en energie vragen. Dit kan in gedachten of hardop. Omdat de (aarts)engelen op meerdere plekken en bij meerdere mensen tegelijk zijn, hoeft je nooit bang te zijn dat je ze van een belangrijke taak elders afhoudt! Engelen oordelen nooit over jouw verzoek. Ze zullen simpelweg reageren op het oprechte verlangen van je hart en helpen je dan altijd. 

Onderstaand enige uitleg over een aantal Aartsengelen:

Aartsengel Michaël

Aartsengel Michaël - de machtige beschermer. Zijn naam betekent: Hij die op god lijkt.

Aartsengel Michael is de beschermer. Hij is de engel bij uitstek om je te ontdoen van ongewenste energieën. Hij is ook een betrouwbare gids en helpt je graag als je je onveilig voelt. Je kunt hem vragen te waken over je huis en haard. Hij heeft een zwaard waarmee hij etherische koorden doorsnijdt. Dit zijn koorden van angst en deze kunnen je van je energie beroven. Je kunt hem ook vragen om je moed en kracht te geve. Om stappen te kunnen zetten waarvan je weet dat het belangrijk is dat je ze zet.
Michael begeleid je als het gaat om je levensdoel .

Michaël's kleuren: Kobalt Blauw, Paars en goud
Kristal: Sugiliet

Aartsengel Metatron

Aartsengel Metatron- Nieuwetijdskinderen

Metatron is de Aartsengel die de nieuwetijdskinderen begeleidt en steunt. Aartsengel Gabriel kun je vragen als het gaat om de hele jonge kinderen. Metatron helpt je graag met de iets oudere kinderen, en de jong volwassenen. Je kunt hem vragen je te leiden en te sturen bij de opvoeding van kinderen, zeker als het gaat om de hoog gevoelig indigo's, kristallen- en regenboogkinderen. Als je zelf een volwassen Indigo bent kun je Metatron natuurlijk ook om leiding en sturing vragen. Metatron kun je ook vragen (net als aartsengel Gabriel) wanneer je de relatie met je eigen innerlijk kind wilt verbeteren en als je innerlijke kind heling nodig heeft. Metatron begeleid ook kinderen wanneer ze over gaan. Ook kan Metatron hulp bieden bij kinderen met ADD en ADHD. Metatron helpt je ook om prioriteiten te stellen, schrijven en spiritueel inzicht.

Metatron's Kleuren: Violet met zachtgroene strepen
Kristal: Watermeloen toermalijn

Aartsengel Raphaël

Aartsengel Raphaël - engel van de heling. Zijn naam betekent: God geneest.

Rafaëls grootste taak is, net als die van de helende engelen, om heling tot stand te brengen. Voor mensen dieren en situaties. Raphaël zegt zelf dat het enige dat hij doet om ons te laten helen is dat hij ons Liefde laat herinneren. De enige ziekte die er bestaat is die van de illusie van afgescheidenheid. Deze illusie houdt in dat je gelooft dat je afgesneden bent van de Bron of God. Wij kunnen nooit van de Bron gescheiden zijn want God is overal en in iedereen. Wij zijn uit liefde geschapen en zijn helemaal perfect zoals we zijn. Als je dit herinnert vindt er automatisch heling plaats, omdat er geen ziekte kan bestaan in het weten van wie we werkelijk zijn. Raphael helpt graag bij alle aspecten van heling van opleiding tot een eigen praktijk. Hij begeleid en beschermt je ook als je op reis bent.

Raphaël's kleur: Smaragd groen
Kristal: Smaragd of Malachiet

Aartsengel Gabriel

Aartsengel Gabriel - Creativiteit en kinderwensen. Haar naam betekent: God is mijn kracht.

Aartsengel Gabriel is de aartsengel die zich ook bezig houdt met kinderen. Dit is de engel die je bijstaat in het traject van zwangerschap, van conceptie tot aan geboorte. zij is ook te vinden rondom vruchtbaarheidsprogramma's als IVF. Wanneer je een specifieke kinderwens hebt kun je Gabriel vragen om je verzoek naar God te
brengen. Als je zwanger bent kun je Gabriel vragen samen met Rafael en Michaël over je zwangerschap te waken en er voor te zorgen dat je een gezonde zwangerschap en een voorspoedige bevalling hebt. Een bekendere taak van Gabriel is het helpen van auteurs en artiesten bij het uiten van hun creativiteit. Wanneer je inspiratie, tijd of motivatie nodig hebt bij creatieve werkzaamheden kun je Gabriel op hulp vragen.

Gabriel's kleur: Koper
Kristal: donkergele citrien

Aartsengel Ariel

 

  

 

 

 

Aartsengel Ariel - Milieu, wilde dieren en manifesteren. Haar naam betekent: leeuwin van God.

Aartsengel Ariel helpt zowel mensen die zich bezig houden met kwesties aangaande het milieu en ook met (wilde) dieren. Ook waterdieren en vogels vallen onder haar domein. Voor zaken en heling van het milieu of wilde dieren kun je om Ariel's hulp en begeleiding vragen. Daarnaast kan aartsengel Ariel je helpen met je wensen te manifesteren.

Ariel's Kleur: Lichtroze
Kristal: Rozenkwarts

Aartsengel Jophiel

 
Aartsengel Jophiel- feng shui Engel. Haar naam betekent: Schoonheid van God

Deze aartsengel wordt ook wel de Feng Shui engel genoemd. Aartsengel Jophiel is de engel van de schoonheid. Ze  zal je aanmoedigen om op te ruimen als dat nodig is. Een rommelige omgeving kan namelijk voor een verstoorde energiebalans zorgen in je huis, je werkplek of een andere omgeving. Opruimen is vaak de oplossing om weer  verder te kunnen, vooral als je het idee hebt dat je vastgelopen bent. Door objecten in je handen te hebben en te bepalen wat je ermee doet: opruimen, weggooien of weggeven, laat je ook zaken uit je verleden nog eens de revue passeren. Je laat ze los of geeft ze een nieuw plekje en zo komt er ruimte voor nieuwe dingen in je leven.

Je kunt Aartsengel Jophiel ook vragen om over je gedachten te waken. Jophiel is de engel die kan helpen om meer positieve, mooie gedachten te denken of je huis en werkomgeving te verfraaien en de energetische trilling te verhogen.

Aartsengel Jophiel's kleur: diep roze
Kristal: Donker roze Toermalijn

 Aartsengel Nathaniël

Aarstengel Nathaniël- Passie en Kracht. Zijn naam betekent geschenk van God.

Aartsengel Nathaniël werkt met het element vuur. Hij kan je helpen om alles wat je niet langer nodig hebt los te laten. Je kunt Aartsengel Nathaniël aanroepen voor hulp wanneer je veranderingen wilt of momenteel doormaakt. Hij zal je bijstaan en helpen met grote maar ook met kleine veranderingen. Aartsengel Nathaniël wakkert je passies aan en geeft je de kracht om ervoor te gaan. Hij zorgt voor versnelde groei en zielendoelen doorleven.
 
Nathaniël's kleur: Rood
Edelsteen: Robijn

 Aartsengel Uriel

Aartsengel Uriel- Briljante ideeën. Zijn naam betekent: Licht van God.

Aartsengel Uriel is de engel van de wijsheid, briljante ideeën en filosofie. Je kunt Uriel vragen als je een oplossing nodig hebt. Bijvoorbeeld als je aan het schrijven bent, aan het studeren bent of als je in en zakelijke bijeenkomst zit. Ook als je een situatie wilt overzien kun je Uriel om hulp vragen. Hij helpt je om in contact te komen met je innerlijke wijsheid en verlichting. Uriel wordt ook geassocieerd met magische krachten.

Uriel's Kleur: Lichtgeel
Kristal: Amber of barnsteen

Warme groet, Natasja

BRON: uit het boek Aartsengelen van Doreen Virtue


 Lees meer: https://www.lotus-healing.nl/engelen/