Bergkristal

09-03-2017 22:00

Bergkristal wordt beschouwd als krachtigste genezer en energieversterker

 

Sinds mensen heugenis worden bergkristallen gebruikt voor healing & reading, om ruimten mee op te laden, je te beschermen, overvloed en harmonie aan te trekken en gewoon voor ‘de mooi’ als sieraad.

Het kristal reguleert energie, geeft energie aan de persoon die ermee werkt (of aan het vertrek waar het bergkristal ligt) en slaat energie op. Bergkristal is zo zuiver dat zij kan worden opgeladen voor alle soorten energetisch werk. Ook kan ze andere stenen helpen opladen met haar energie en de werking van andere stenen versterken.

Werken met bergkristal is niet alleen behulpzaam voor healers en therapeuten, maar ook voor mensen met een gewone kantoorbaan, ZZP-ers, ouders, intuïtieve mensen of zoekers. Of je nu je gezondheid wilt verbeteren, de sfeer in huis wilt harmoniseren, jezelf spiritueel wilt ontwikkelen of in je kracht wilt staan: met bergkristal lukt het!

 

Waar helpt bergkristal je bij?

  • Healing en energetisch werk.
  • Om je energie op te laden.
  • Om de werking van andere kristallen te versterken.
  • Voor kristalheldere concentratie.
  • Om je aura af te schermen voor negatieve energieën.
  • Om je meer te verbinden met het kristal in het centrum van de aarde.
  • Om je heldere weten, je helderziendheid te versterken.
  • Om je spirituele groei te bevorderen.
  • Om ruimtes op te laden met positieve energie.
 

Bergkristal is meer dan ‘steen’ alleen

Bergkristal verhoogt je energie tot het hoogst mogelijke niveau en stemt je af op jouw spirituele doel. Bergkristal heeft door haar vorming en groei in de aarde zoveel informatie en wijsheid in zich dat toegang daartoe krijgen een hele wereld van mogelijkheden voor je opent.

Bergkristal is in meerdere dimensies tegelijk aanwezig. De materie is in het hier-en-nu, maar het kristalwezen is verbonden met hogere dimensies.

Als je jezelf openstelt voor kristalenergie, voelt je een stroom van empathie en liefde. Als je ook beelden ziet, zie je een zuiver, helder licht, soms met een blauw-paarse kleur erdoorheen. De energie is zo verhelderend, dat twijfel wegvalt en je heel scherp voor ogen ziet wat er nodig is. Daarom wordt bergkristal ook de healer der healers genoemd: het helpt je om door allerlei lagen van onbewust zijn heen te dringen.

Die helderheid kan heel erg nodig zijn als je je afvraagt hoe je met bepaalde dingen in je leven moet omgaan. We hebben allemaal zo onze uitdagingen. Die bieden we het beste het hoofd wanneer we stevig in onze kracht staan en we scherp hebben wat de volgende stap is die we moeten zetten.

 

Bergkristal herinnert je aan wie je bent: licht en liefde

Het bergkristal ankert je en aardt je in je lichaam enerzijds en het verheft je naar hoger bewustzijn anderzijds. Dat komt door de hogere trillingsfrequenties waarmee het kristal verbonden is. Wanneer je je wat minder goed voelt of je vergeten bent wat jouw licht is, herinnert je kristal je daaraan. Ook als je je voelt afgesneden van het geheel, brengt bergkristal je weer terug bij (eigen)liefde. Samenwerken met een kristal zorgt ervoor dat je trillingsfrequentie stijgt. Zeker als je jezelf wilt ontwikkelen en groeien, geeft het bergkristal je alle ondersteuning in dat proces.

Bron: kristallen en edelstenen