Reiki cursus kinderen

 
Bij kinderen stroomt de energie veel makkelijker dan bij volwassenen. Dit komt doordat een kind erg ontvankelijker is voor energie. Ze staan nog zo in verbinding met het universum. 

 

Kinderen kunnen bij mij terecht voor een Reikicursus. Hoe leuk is dat! Zelf leren om met Reiki energie te werken!

 

Wat wordt er onder andere behandeld in deze cursus:

 

- De geschiedenis van Reiki.

- Wat is Reiki?

- Zittende, lopende en liggende meditaties,

- Mandala kleuren / uitleg van de kleuren.

- Zelfbehandeling.

 

Ik gebruik een aantal technieken uit "Kiki tovert met Reiki" (zie onderstaand enige uitleg hierover). Zo zijn er nog meerdere handposities die ik allemaal zal uitleggen in de Reiki cursus en op deze manier kunnen kinderen spelenderwijs leren om de Universele Reiki Energie te gebruiken.

 

Dit kan in beweging komen tijdens een ongedwongen en leerzame middag waarin vooral ook wordt gewerkt op de vorming van de onderbewuste krachten die aanwezig zijn in ieder individu. Hier aandacht en erkenning in krijgen kan een bijzonder waardevolle ervaring zijn voor de vele sensitieve kinderen van deze tijd.

 

Cursus Usui Reiki 1 voor kinderen: € 150  (in groepsverband, 2 tot 4 kinderen). 

 

De genoemde prijs is inclusief cursusmateriaal, certificaat, siroop/thee/water, versnaperingen en nazorg.

De duur van deze cursus is ongeveer 3 uur.

 

Naar de methode van KIKI.

Wat deed je daar eigenlijk?’
‘Oh, niets’ zegt Kiki. Ze wil er niet over praten.
Althans, niet met iemand die ze niet kent.
Het is een tijdje stil. Maar dan zegt de jongen: ‘Jawel, je deed wel wat.
Ik heb een hele tijd naar je zitten kijken. Je pakte het pootje van die hond vast.
Je deed er wat mee. Wat deed je?’
‘Dat is mijn geheim,’ zegt Kiki dan, ‘Dat ga ik jou niet vertellen.’
‘Nou, dan help ik jou nooit meer.’
De jongen staat boos op. Dat vindt Kiki niet leuk.
‘Okee dan,’ zegt ze, ‘ik gaf Reiki.

Kiki heeft ontdekt dat Reiki een fantastische manier is om mensen én dieren te helen.
En je kunt er nog zó veel meer mee doen…
Kiki wil graag haar kennis over Reiki met andere kinderen delen. Kijk je mee?

Wat is Reiki eigenlijk? Kiki legt het uit:

‘Reiki is eigenlijk een soort toveren. Toveren met liefde.
Als je een wondje heb, omdat je gevallen bent of je hand heb opengehaald door iets scherps, dan wordt dat vanzelf weer beter. Dat betekent dat je eigen lichaam zichzelf weer beter kan maken. Maar Reiki kan wel helpen om het vlugger te laten gaan. Daarom lijkt het wel toveren. Het is net als wanneer je pijn hebt en je moeder geeft er een kus op. Die liefde die je dan krijgt van je moeder, is ook Reiki.’

Reiki geef je met je handen. Maar wat kun je er nou allemaal mee doen? Kiki vertelt het je:

“Je kunt zoveel dingen met Reiki doen! Bijvoorbeeld mensen of jezelf helpen genezen. Maar ook als iemand verdrietig is kun je Reiki geven. En… je kunt zelfs Reiki geven aan je eten!

Wat doe je hier Kiki?

‘Dit is de eerste handpositie, die heet De Regenboog. Eigenlijk kun je je handen overal leggen, want Reiki kun je op iedere plek in het lichaam geven. Maar om zoveel mogelijk organen te kunnen bereiken, zijn de handposities bedacht. Je moet maar zo denken, dat als je op die plaatsen Reiki geeft, je in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk bereikt. Voor een grote behandeling heb je wel 17 verschillende handposities.

Wil je De Regenboog nog even uitleggen?

“Tuurlijk! Deze positie gebruik ik altijd als iemand erg moe is, hoofdpijn heeft of gestresst is. Ook helpt het goed bij verkoudheid en ontstekingen aan je bijholten. Heb je last van allergie of zit je gewoon niet lekker in je vel, dan moet je deze positie zeker proberen! Ook bij kinderziektes als mazelen, roodvonk, rode hond en de bof werkt deze handpositie prima.

Het moet zo: Leg je handen op het hoofd naast elkaar, de duimen tegen elkaar aan en je vingers links en rechts van de neus. Je vingertoppen komen misschien wel tot aan de lippen. Om het niet te benauwd te maken, houd ik mijn handen altijd een beetje boven het hoofd. De Reiki vindt toch zijn weg wel!

Als je De Regenboog bij iemand anders doet, laat je de persoon zitten of liggen en ga je er achter staan of zitten. Als je De Regenboog bij jezelf doet moet je je handen natuurlijk omgedraaid houden, zodat de pinken tegen elkaar aan komen.”