Energetische behandeling (healing)

 

Wat houdt een behandeling in?

 

Een behandeling bestaat uit het in balans brengen van energie stromingen in je lichaam. Vanuit het standpunt, alles is energie, alles is trilling, geef ik de universele energie via de handen door aan die plekken in het lichaam die in onbalans zijn geraakt. Een behandeling geeft diepe ontspanning, ruimte en rust, brengt energie in je lichaam daar waar het nodig is en ondersteund het zelfhelend vermogen van het lichaam. Blokkades die zich in de loop van je leven in de energiebanen opgehoopt hebben, kunnen klachten veroorzaken. Een healing zorgt ervoor dat lichaam en geest weer in balans komen.

 

Als ik voel dat je niet goed geaard bent dan begin ik altijd met een aardingsoefening. Ik test dit ook altijd uit met mijn biotensor zodat je zelf ook kunt zien hoe dat gaat. 

Na afloop van de behandeling geef ik aan je door wat ik heb waargenomen. Ik geef alleen door wat voor jou van toegevoegde waarde is. 

 

Voor welke klachten helpt een energetische healing?

De healing bouwt een liefdevol warm contact op met jouw lichaam en geest, ontspant en brengt gedachten tot rust: je ervaart innerlijke rust. Het brengt jouw energie weer in balans en verzacht pijn. Een healing kan helpen bij klachten zoals:

 

  • (over)vermoeidheid

  • stressklachten, zoals nek-, schouder- en rugpijn

  • buikpijn

  • migraine, hoofdpijn

  • slapeloosheid en rusteloosheid

  • uitputting door bijvoorbeeld chemokuur, een operatie of bij langdurige ziekte

  • traumatische ervaringen

  • chronische pijn

 

Maar er hoeft natuurlijk geen klacht aanwezig te zijn om een healing te ontvangen. 

 

Tijdens een behandeling lig je gekleed op de behandeltafel, eventueel met een dekentje over je heen. Is het voor jou niet mogelijk om te liggen, geen probleem dan geef ik de behandeling als je zit. Ben je niet in de gelegenheid om naar mij toe te komen? Ook dit is geen probleem, dan kom ik naar jou toe. 

 

Als je een behandeling krijgt kun je dit ervaren als een warm gevoel. Sommige mensen voelen direct ontspanning en diepe rust. Het kan ook zijn dat je tintelingen of andere gewaarwordingen voelt. Het wordt door iedereen anders beleefd en ervaren. Zelfs als je niets voelt, doet de energie toch zijn werk. Een gegeven behandeling kan nog enkele uren, soms zelfs een dag of dagen nawerken. Ik hoor van veel clienten dat ze veel beter slapen na een aantal behandelingen.

 

Ik adviseer iedereen om na de behandeling veel water te drinken zodat de afvalstoffen het lichaam sneller kunnen verlaten. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt in werking gezet. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en/of behoefte. Dit bespreken we met elkaar. Zijn er na de behandeling nog vragen dan is er altijd nazorg zodat je me kunt bellen of mailen. 

 

Noot: 

Het is geen Reiki wat ik geef. Hier ben ik 17 jaar geleden wel mee begonnen. Reiki was mijn eerste stap op weg naar meer ... In de loop van de jaren heb ik mijn eigen healing neergezet welke vele malen krachtiger werkt. Wel geef ik als Usui Reiki master en Kundalini Reiki master de Reiki inwijdingen door. 

Kinderbehandeling

 

Kinderen vinden het heerlijk om behandeld te worden. Een behandeling voor een kind is veel korter dan voor een volwassene. Kinderen staan veel meer open voor energie uitwisseling. Een kinderbehandeling duurt daarom ook maximaal 30 minuten. En een babybehandeling maximaal 10 minuten.  Is je kind wel eens angstig, onzeker of verdrietig? Een healing kan een positieve bijdrage leveren zodat je kind weer beter in zijn vel komt te zitten. De healing biedt ondersteuning. De behandeling is voor kinderen tot 15 jaar. De ouder blijft tijdens de behandeling erbij. Indien het kind dat wenst kan hij/zij op schoot van de ouder zitten.

 

Tip: vergeet eventueel de knuffel of kroel niet, ik zal deze ook meenemen in de behandeling.

 

 

Engergetische healing en zwangerschap

 

Een healing kan verlichting geven bij zwangerschapskwalen en de veranderingen van het lichaam van de moeder. Een healiing verdiept de relatie tussen moeder en kind. Door je zwangerschap onderga je lichamelijk en geestelijk flink wat veranderingen. Je hormoonhuishouding is uit balans en je lichaam is druk bezig die balans te hervinden. Iets wat met de nodige stemmingswisselingen, huilbuien en aanvallen van vermoeidheid gepaard gaat. Een healing kan je helpen de energie in je lichaam weer in balans te brengen.  Tijdens de zwangerschap staat je energiebalans continu onder druk. Zowel fysiek en emotioneel komt er van alles bij kijken. Vermoeidheid en zwangerschapskwalen zorgen voor een extra zware last.

 

Een healing tijdens de zwangerschap zorgt voor ontgiften van je lichaam en het geeft een diepe ontspanning. Lichaam en geest worden hierdoor sterker.  

 

 

Energetische healing bij pasgeboren baby's

 

Een healing kan helpen bij pasgeboren baby's om te herstellen van de geboorteschrik en het aarden in hun nieuwe leven. Elke baby huilt, maar sommige baby's huilen wel heel veel en/of heel lang en drijven hun ouders tot wanhoop. Door het vele huilen raakt de baby oververmoeid en gaat slecht slapen en daardoor nog meer huilen en zo zit je baby al snel in een vicieuze cirkel. Een behandeling heeft een positieve invloed op huilbaby's, maar sluit eerst uit of er geen fysieke reden is voor zoveel huilen. Een behandeling kan de balans herstellen waardoor je baby ook weer beter gaat slapen. Verder helpt de healing bij darmkrampjes, tanden krijgen, problemen na inentingen, kinderziektes en ter voorkoming en behandeling van oorontsteking/verkoudheid.

 

Een behandeling voor een baby tot 1 jaar duurt maximaal 10 minuten.

 

 

NB.

Een behandeling is géén vervanging voor een artsenbezoek of een geneesmiddel. Het werkt puur ondersteunend in een proces. Een healing kan herstel- en genezingsprocessen bevorderen en de gezondheid versterken, maar mag nooit worden gezien als vervanging voor een behandeling uit de reguliere gezondheidszorg.