Mediteren is voor alle leeftijden! 

 

Mediteren met kinderen is bij uitstek geschikt voor de gevoelige kinderen van deze tijd. Mediteren helpt je kind ontspannen en de eigen energie bij zichzelf te houden. Het helpt je kind focussen. Met de verhaaltjes doe je een beroep op het voorstellingsvermogen van je kind, de verbeeldingskracht en zet de creatieve energie in werking. Heerlijk om even helemaal in een andere wereld te mogen zijn! Juist om daarna weer meer in de échte wereld te kunnen zijn. Door kinderen al op jonge leeftijd te begeleiden met aandachttraining leren ze zich beter te kunnen concentreren, hun hoofd vol piekergedachten tot rust te brengen.

 

Wetenschappelijke effecten meditatie en mindfulness voor kinderen

Concentratie neemt toe  ♥ Impulsief gedrag neemt af  ♥ Negatieve gedachten en piekeren doven uit  ♥ Meer ontspanning, rust en lekker slapen   ♥ Vriendelijkheid en respect naar jezelf nemen toe  ♥ Meer vertrouwen  

 

Hoe ziet het programma eruit?

Ik maak samen met de kinderen in een veilige setting een meditatiereis. 

 

De Meditatiereis
Ik begeleid je om stap-voor-stap te leren mediteren. 

Samen onderzoeken we hoe je de adem en je verbeelding kunt gebruiken bij het leren ontspannen. Je merkt hoe je je rustiger kunt voelen, ook wanneer je een hoofd vol gedachten hebt. 

Bereid je voor op een reis naar boven, we gaan de lucht in! 

 

Wolken Kijken
Je leert om vriendelijk naar je gedachten te kijken.

Samen gaan we verkennen hoe we naar onze gedachten kunnen kijken, alsof het wolken aan de hemel zijn. Dit is heel handig als je anders wilt leren omgaan met zorgelijke, boze of onvriendelijke gedachten of eigenlijk met alle gedachten die onze "gedachtenfabriek" maakt.

 

Gevoelens Opspeuren
Ik leer je op een leuke en leerzame manier om je kalmer en vrediger te voelen, wanneer je lastige gevoelens hebt, zoals boosheid, verdriet of angst. 

Wanneer je ergens over nadenkt, dan kan dit een bepaald gevoel in je lichaam geven. Gevoelens kunnen ons soms onzeker of wankel maken. In deze meditatie wordt je uitgenodigd om te merken waar gevoelens in je lichaam opduiken, ze op een nieuwe manier te leren kennen en je adem te gebruiken om ze wat rustiger te maken. Zo krijg je meer inzicht in je gevoelens, ervaar je ruimte om erop te reageren en kun je ze uiteindelijk tot rust laten komen.

 

Mijn Speciale Plekje 

Je leert hoe belangrijk het is om aardig te zijn voor jezelf. 

We veroordelen onszelf vaak onterecht, we zijn kritisch op de dingen die we doen en we vergelijken ons met anderen. Dat geeft geen fijn gevoel en je ziet ook niet meer goed wat je eigenlijk zelf kunt. Deze meditatie gaat over vriendelijk zijn. Je mag jezelf eraan herinneren dat je geweldig bent, ook al vertellen je gedachten soms iets anders. Je hoeft niet te proberen om iemand te zijn die je niet bent, je mag gewoon jezelf zijn. Je hoeft niet met iedereen bevriend te zijn en je hoeft ook niets te bereiken. Je mag helemaal jezelf zijn, precies zoals je bent.

 

Chillen op het Strand
In de laatste les van deze cursus leer je hoe belangrijk het is om af en toe een pauze te nemen en ook om tijd te nemen voor ontspanning. 

Je leven als kind is best druk, en soms ervaar je ook druk van anderen. Je moet naar school, huiswerk en toetsen maken, omgaan met je vrienden en dan zijn er ook nog volwassenen die je vertellen wat je wel en niet moet doen. Het is belangrijk om ook af en toe rust en tijd voor jezelf te nemen. In deze meditatie maken we een uitje naar het strand. En daar gaan we… chillen! 

We eindigen de les met wat informatie over hoe je verder kunt gaan met mediteren. 

 

Praktisch:

De cursus bestaat uit 5 lessen van ongeveer 1 uur en vind om de week plaats op woensdagmiddag of op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 uur of van 15.00 tot 16.00 uur.

Het maximaal aantal kinderen dat kan deelnemen is beperkt tot 4 per les. Zo blijft er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

 

Leeftijd:  6 tot 9 jaar.

Leeftijd:  10 tot 12 jaar.

 

Meditatiematten, kussens en dekens zijn allemaal aanwezig. 

 

Bijdrage cursus: 125 euro. 

Je mag dit in 5 termijnen betalen.

Dit is inclusief ingesproken meditaties door mij welke we in de lessen behandeld hebben. Een certificaat van deelname. Drinken en gezonde snacks. Een mooie kracht edelsteen welke het kind zelf mag uitzoeken.