Reiki-cursussen

 

Een Reiki inwijding is een mooi geschenk voor jezelf.

 

De Reiki cursussen die ik geef, geven jou de mogelijkheid jezelf en anderen te helpen op allerlei gebieden: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

 

Je komt weer in contact met de bron in jezelf en je levensenergie begint weer te stromen. Reiki geeft je de mogelijkheid tot het ervaren van aura's en chakra's en bewustwording van de werking van de geest op jezelf en je omgeving. Door middel van oefeningen en praktijkgericht werken leer je deze universele en alles doordringende energie op lichaam en geest te hanteren. Er zijn meerdere graden te behalen.

 

De inwijdingen die ik geef zijn volgens het traditionele Dr. Usui-systeem.

 

Bij elke graad hoger wordt de holistische kennis verdiept. Ieder persoon groeit in zijn of haar tempo op fysiek, mentaal en spiritueel gebied. Je hebt de tijd nodig om in je eigen tempo aan elke nieuwe dimensie in je leven te wennen. Elke graad hoger geeft je steeds meer het gevoel het leven in eigen hand te hebben en daarmee je verantwoordelijkheid te aanvaarden van wat er op je pad komt. Het brengt je dichter bij de kern van het weten in jezelf en haalt je innerlijke kracht in jezelf omhoog. Het vertrouwen in jezelf wordt sterker. Je bemerkt dat je deel uitmaakt van een groter geheel.

 

Jij bent uniek en een belangrijke schakel in en op deze wereld!

 

De Reiki cusussen zijn onderverdeeld in 3 graden.

 

 

Reiki 1e graad inwijding

 

Tijdens deze cursus ontvang je 4 initiaties, ook wel inwijdingen genoemd. Je leert onder andere de handposities om jezelf te behandelen en de handposities om andere personen te behandelen. Het is een dag waarin we theorie afwisselen met praktijk.

 

Na deze dag ( of 2 dagdelen) kan en mag jij deze zuivere energie ontvangen en doorgeven. Reiki 1e graad is echt een geschenk voor jezelf!

 

De cursus wordt individueel, voor 2 of voor 4 personen gegeven. Je krijgt een map met lesmateriaal welke we behandelen. Deze neem je aan het eind van de cursus mee naar huis. Voor een heerlijke lunch wordt gezorgd. Na afloop ontvang je een certificaat (inclusief origineel Usui Reiki stempel). 

 

We maken er een bijzondere dag van!

 

 

Reiki 2e graad inwijding

 

Het verschil tussen Reiki 1 en Reiki 2 is dat er nu maar éénmaal een inwijding gedaan wordt ten opzichte van de viermaal bij Reiki 1.

 

Tijdens deze cursus krijg je drie symbolen te zien, deze ga je leren tekenen, visualiseren en gebruiken. Na de inwijding kun je door middel van oefeningen buiten de beperkingen van het lichaam werken. Dit gaat met behulp van gedachtenkracht en visualisatie van de symbolen die jij leert. Ook wel Reiki op afstand genoemd.

 

Reiki 2e graad is een verdieping en een verrijking voor jezelf en jouw proces.

 

De cursus wordt individueel, met 2 of 4 personen gegeven gedurende de gehele dag. Je krijgt een map met lesmateriaal welke we behandelen. Deze neem je aan het eind van de cursus mee naar huis. Voor een heerlijke lunch wordt gezorgd. Je ontvangt een certificaat (inclusief origineel Usui Reiki stempel). 

 

We maken er een bijzondere dag van!

 

We spreken in overleg een terugkom momentje af waarin je jouw ervaringen kunt delen. Dit zit in de cursusprijs inbegrepen.

 

Heb je Reiki I bij een andere Reikimaster gedaan? Geen probleem om bij mij de Reiki 2 inwijding te doen.

 

 

Reiki 3e graad inwijding / master

De cursus Reiki 3 is een weg om toegang te vinden tot verdere spirituele groei, die je leven van het moment “nu” verrijkt en je “zijn” op een steeds hoger niveau tilt, naarmate je meer en meer bereid bent je eigen verantwoordelijkheid voor je eigen leven te nemen.
 

Tijdens deze cursus krijg je tijdens de inwijding het vierde Reiki – symbool aangereikt. Met dit Master symbool wordt ook geoefend. Door de inwijdingen van de derde graad wordt de mogelijkheid om de universele energie toe te passen versterkt.
 

De afstemming op het master symbool zorgt ervoor dat de Reiki energie kan worden toegepast om inwijdingen in de Reiki energie te geven.
 

Verder leer je tijdens de cursus reiki master hoe je zelf een goede cursus kunt geven en oefen je met het geven van inwijdingen. Je krijgt lesmateriaal aangereikt en tips.

Na afronding van de cursus ben je Reiki Master en kun je dus zelf een Reiki cursus geven en andere mensen inwijden.
 

De cursus duurt 1 dag met een terugkom moment indien gewenst. Er is een mogelijkheid op een keer mee te lopen in mijn praktijk en een behandeling bij te wonen.
 

Deel uit het Reiki 3 Programma:


Uitleg over Reiki 3 en de cursus
Korte herhaling reiki 1 en 2 en eventuele vragen
Afstemming op het Reiki 3 Symbool
Bespreken symbool, toepassing, tekenen
Oefenen van de Reiki initiatie
Bespreken hoe je zelf cursussen geeft


Voorafgaand aan de cursus nodig ik je graag uit voor een kort gesprek waarin vragen naar voren komen als waarom jij deze master cursus wilt volgen en wat bijvoorbeeld jouw motivatie en doel is.

 

Bijdrage voor de cursus:

 

Usui Reiki inwijdingen:

 

Reiki 1e graad: € 250

Reiki 2e graad: € 200

Reiki 3e graad / Master: op aanvraag

 

Reiki 1e graad voor kinderen: € 75

 

In termijnen betalen is uiteraard mogelijk.