Cursus Usui Reiki I, II, IIIa en IIIb cursus

In het jaar 2005 is Reiki het begin geweest van mijn "spirituele pad". Tijdens mijn burnout kwam ik in aanraking met Reiki. Na een aantal behandelingen voelde ik mij zo opknappen en ik kreeg ik zo veel inzichten dat ik deze healingmethode zelf ook wilde leren. Ik heb de Reiki cursussen gevolgd volgens het traditionele Usui Reiki systeem. Na Reiki I, volgde Reiki II en een jaar later Reiki III, de master. De master heb ik in 2015 nog een keer gedaan, als opfrissing toen ik mijn praktijk ging starten. 

 

Reiki leren: 

  • - Eerste inwijding: Het doel van de eerste inwijding is dat je jezelf opent en ‘uitlijnt’ op de Reiki energie. 
  • - Gedurende de tweede inwijding leer je hoe je Reiki op afstand kunt geven. Je wordt ook ‘ingewijd’ om te leren werken met de symbolen.
  • - Derde inwijding: dit wordt ook wel Reiki Master genoemd. 
 
Ik geef alle cursussen aan een groepje van maximaal 2 personen. Persoonlijke aandacht vind ik erg belangrijk en op deze manier is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en voldoende te oefenen. Het certificaat wat je krijgt na iedere cursus is voorzien van het officiele Usui Reiki stempel. Omdat ik werk met maximaal 2 personen hebben we ook geen hele dag nodig voor deze cursus, maar volstaat een dagdeel. Ik bied uitgebreide nazorg zodat je altijd bij me terecht kunt voor vragen in jouw persoonlijke en spirituele proces. 

 

REIKI I, LESINHOUD 

De basis voor je eerste afstemming op Reiki. 

- De geschiedenis van Mikao Usui en Reiki.

- Wat is Reiki en hoe werkt het?

- De vijf principes van Reiki.

- De relatie tot de chakra’s.

- De handposities voor het behandelen van jezelf.

- Leren en oefenen van de Reiki zelfbehandeling. 

- Vier inwijdingen om af te stemmen op Reiki 1.

 

Na de cursus zul je je zelfverzekerd voelen en bekwaam zijn in het gebruiken van Reiki voor jezelf. Je start met je 21 daagse periode van zelfbehandeling. Een periode van zuivering en heling, bedoeld om de inwijding te laten integreren in je energiesysteem. De zuivering kun je ervaren op fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel niveau. 

 

Cursus Usui Reiki I: 225 euro

De genoemde prijs is inclusief cursusmateriaal, werkmap, certificaat, thee/koffie, gezonde lunch/snacks en nazorg.

 

REIKI II

Voorwaarde om deel te nemen aan deze cursus is dat je ongeveer twee tot drie maanden Reiki I hebt toegepast in je dagelijks leven. Het maakt niet uit als je Reiki I bij een andere Reiki master hebt gevolgd.

 

Tijdens deze cursusmiddag wordt de Reiki energie die door je stroomt versterkt. Je manifestatiekracht wordt vergroot, waardoor jouw reiki behandelingen veel krachtiger worden en je ook anderen kunt gaan behandelen. Je maakt kennis met de Reiki symbolen. Je leert hoe en wanneer je de symbolen kunt inzetten. En je leert ze te voelen en te ervaren. 

REIKI II, LESINHOUD 

-Een korte samenvatting van Reiki I.

-De Reiki symbolen en hun mantra’s.

-Hoe te behandelen op afstand.

-De handposities voor het behandelen van anderen.

-Eén inwijding om af te stemmen op de symbolen van Reiki II.

-Het geven en ontvangen van een volledige Reiki behandeling.

 

Na de cursus start je met je 21 daagse periode van zelfbehandeling. Een periode van zuivering en heling, bedoeld om de inwijding van Reiki II te laten integreren in je energiesysteem. De zuivering kun je ervaren op fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel niveau. Na deze inwijding kun je anderen een volledige Reikibehandeling geven en ook kun je een Reiki behandeling op afstand geven. 

 

Cursus Usui Reiki II: 225 euro 

De genoemde prijs is inclusief cursusmateriaal, certificaat, thee/koffie, gezonde lunch/snacks en nazorg. 

 

REIKI IIIA , MASTER HEALER

Het is raadzaam een aantal maanden aan te houden tussen Reiki II en Reiki IIIa. Tijdens deze cursus ontvang je één initiatie en wordt je afgestemd op het Reiki Master symbool, het krachtigste symbool in de Reiki. Dit symbool kan alleen worden gebruikt door Reiki Masters. Na deze inwijding wordt je kracht opnieuw versterkt en je spirituele groei verder gestimuleerd. 

 

Reiki Master zijn is levens veranderend, het brengt je naar heelheid. Je wordt Master over je eigen leven. Na de cursus start je met je een 21 daagse periode van zelfbehandeling. Een periode van zuivering en heling, bedoeld om de inwijding van Reiki 3 te laten integreren in je energiesysteem. De zuivering kun je ervaren op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Je bent nu Reiki Master, je kunt de Master energie gebruiken, echter je bent niet bevoegd om cursussen en inwijdingen te geven. Hiervoor dien je de Reiki 3b cursus te volgen. Dit deel wordt ook op dezelfde dag als de Reiki 3a cursus gegeven.

 

REIKI 3B, MASTER TEACHER

Deze graad wordt behaald na het volgen van een persoonlijk uitgewerkt stappenplan naar dit Masterschap, van Reiki behandelaar naar Reiki leraar. Het leren geven van de verschillende Reiki cursussen en het leren inwijden staat tijdens dit deel van de cursus centraal. 

 

Ik besteed in alle Reiki cursussen extra aandacht aan gronden/aarden, bescherming en het energetisch reinigen van jouw woonruimte en/of praktijkruimte.

 

Cursus Usui Master 3a en 3b: 350 euro

De genoemde prijs is inclusief cursusmateriaal, certificaat, thee/koffie, gezonde lunch/snacks en nazorg. 

 

USUI REIKI REIS

REIKI I, II en MASTER TEACHER

In een periode van 6 tot 12 maanden volg je de Reiki cursussen en wordt je door mij opgeleid tot Usui Reiki Master.

 

Reiki Reis: 775 euro