Cursus Usui Reiki I, II, IIIa en IIIb cursus

In het jaar 2005 is Reiki het begin geweest van mijn "spirituele pad". Tijdens mijn burnout kwam ik in aanraking met Reiki. Na een aantal behandelingen voelde ik mij zo opknappen dat ik deze healingmethode zelf ook wilde leren. Ik heb de Reiki cursussen gevolgd volgens het traditionele Usui Reiki systeem. Na Reiki I, volgde Reiki II en een jaar later Reiki III, de master. De master heb ik in 2015 nog een keer gedaan, als opfrissing toen ik mijn praktijk ging starten. 

 

Reiki leren: 

  • - Eerste inwijding: Het doel van de eerste inwijding is dat je jezelf opent en ‘uitlijnt’ op de Reiki energie. Je kunt na deze inwijding eventueel ook aan anderen Reiki geven.
  • - Gedurende de tweede inwijding leer je hoe je Reiki op afstand kunt geven. Je wordt ook ‘ingewijd’ om te leren werken met de symbolen (je leert hoe je ze uitspreekt en hoe ze eruit zien) en de specifieke energie die hierbij hoort. 
  • - Derde inwijding: dit wordt ook wel Reiki Master genoemd. 
 
Ik geef alle cursussen individueel, dus 1 op 1 of in een groepje van 2 personen. Persoonlijke aandacht vind ik erg belangrijk en op deze manier is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en voldoende te oefenen. Tevens bied ik uitgebreide nazorg zodat je altijd bij me terecht kunt voor vragen in jouw proces. Het certificaat wat je krijgt na iedere cursus is voorzien van het officiele Usui Reiki stempel.
 

USUI REIKI I, LESINHOUD 

Deze cursus wordt gegeven in 2 dagdelen of op 1 middag. Het is de basis voor je eerste afstemming op Reiki. 

- De geschiedenis van Mikao Usui en Reiki.

- Wat is Reiki en hoe werkt het.

- De vijf principes van Reiki.

- De relatie tot de chakra’s.

- De handposities voor het behandelen van jezelf.

- Leren en oefenen van de Reiki zelf behandeling. 

- Vier inwijdingen om af te stemmen op Reiki 1.

 

Na de cursus zul je je zelfverzekerd voelen en bekwaam zijn in het gebruiken van Reiki voor jezelf. Je start met je 21 daagse periode van zelfbehandeling. Een periode van zuivering en heling, bedoeld om de inwijding te laten integreren in je energiesysteem. De zuivering kun je ervaren op fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel niveau. 

 

Cursus Usui Reiki I: 200 euro (max 2 personen)

Cursus Usui Reiki I: 250 euro (individueel, 1 op 1)

 

In termijnen betalen is mogelijk.

De genoemde prijs is inclusief cursusmateriaal, certificaat, thee/koffie, gezonde lunch/snacks en nazorg.

 

USUI REIKI II, LESINHOUD 

Voorwaarde om deel te nemen aan deze cursus is dat je ongeveer drie maanden Reiki II hebt toegepast in je dagelijks leven. Het maakt niet uit als je Reiki I bij een andere Reiki master hebt gevolgd.

 

Tijdens deze cursusdag wordt de Reiki energie die door je stroomt versterkt. Je manifestatiekracht wordt vergroot, waardoor je reiki behandelingen veel krachtiger worden en je ook anderen kunt gaan behandelen. Je maakt kennis met de Reiki symbolen. Je leert hoe en wanneer je de symbolen kunt inzetten. En je leert ze te voelen en te ervaren. 

 

-Een korte samenvatting van Reiki I.

-De Reiki symbolen en hun mantra’s.

-Hoe te behandelen op afstand.

-De handposities voor het behandelen van anderen.

-Eén inwijding om af te stemmen op de symbolen van Reiki II.

-Het geven en ontvangen van een volledige Reiki behandeling.

 

Na de cursus start je met je 21 daagse periode van zelfbehandeling. Een periode van zuivering en heling, bedoeld om de inwijding van Reiki II te laten integreren in je energiesysteem. De zuivering kun je ervaren op fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel niveau. Na deze inwijding kun je anderen een volledige Reikibehandeling geven en ook kun je een Reiki behandeling op afstand geven. 

 

Cursus Usui Reiki II: 225 euro (max 2 personen)

Cursus Usui Reiki II: 250 euro (individueel, 1 op 1)

 

In termijnen betalen is mogelijk.

De genoemde prijs is inclusief cursusmateriaal, certificaat, thee/koffie, gezonde lunch/snacks en nazorg. 

 

USUI REIKI IIIA , MASTER HEALER

Het is raadzaam een aantal maanden aan te houden tussen Reiki II en Reiki IIIa. Tijdens deze ééndaagse cursus ontvang je één initiatie en wordt je afgestemd op het Reiki Master symbool, het krachtigste symbool in de Reiki. Dit symbool kan alleen worden gebruikt door Reiki Masters. Na deze inwijding wordt je kracht opnieuw versterkt en je spirituele groei verder gestimuleerd. 

 

Reiki Master zijn is levens veranderend, het brengt je naar heelheid. Je wordt Master over je eigen leven. Na de cursus start je met je een 21 daagse periode van zelfbehandeling. Een periode van zuivering en heling, bedoeld om de inwijding van Reiki 3 te laten integreren in je energiesysteem. De zuivering kun je ervaren op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Je bent nu Reiki Master, je kunt de Master energie gebruiken, echter je bent niet bevoegd om cursussen en inwijdingen te geven. Hiervoor dien je de Reiki 3b cursus te volgen. Deze cursus wordt ook persoonlijk gegeven, één op één.

 

USUI REIKI 3B, MASTER TEACHER

Deze graad wordt behaald na het volgen van een persoonlijk uitgewerkt stappenplan naar dit Masterschap, van Reiki behandelaar naar Reiki leraar. Het leren geven van de verschillende Reiki cursussen en het leren inwijden staat tijdens deze periode centraal. 

 

Cursus Usui Master 3a: 275 euro

Cursus Usui Master 3a en 3b: 300 euro

 

In termijnen betalen is mogelijk.

De genoemde prijs is inclusief cursusmateriaal, certificaat, thee/koffie, gezonde lunch/snacks en nazorg. 

 

 

Reiki voor kinderen

Bij kinderen stroomt de energie veel makkelijker dan bij volwassenen. Dit komt doordat het kind ontvankelijker is voor de energie. Ze staan nog zo in verbinding met het universum. 

Kinderen kunnen bij mij ook terecht voor een Reikicursus. Hoe leuk is dat! Zelf leren om met Reiki te werken. Wat wordt er onder andere behandeld 

 

- De geschiedenis van Reiki

- Wat is Reiki?

- Zittende, lopende en liggende meditaties

- Mandala kleuren / uitleg van de kleuren

- Zelfbehandeling

 

Ik gebruik een aantal technieken uit "Kiki tovert met Reiki" (zie onderstaand enige uitleg hierover). Zo zijn er nog meerdere handposities die ik allemaal zal uitleggen in de Reiki cursus en op deze manier kunnen kinderen spelenderwijs leren om de Universele Reiki Energie te gebruiken.

 

Dit kan in beweging komen tijdens een ongedwongen en leerzame middag waarin vooral ook wordt gewerkt op de vorming van de onderbewuste krachten die aanwezig zijn in ieder individu. Hier aandacht en erkenning in krijgen kan een bijzonder waardevolle ervaring zijn voor de vele sensitieve kinderen van deze tijd.

 

Cursus Usui Reiki 1 voor kids: 75 euro (in groepsverband, 2 tot 4 kinderen)

De genoemde prijs is inclusief cursusmateriaal, certificaat, siroop/thee, gezonde snacks.

De duur van deze workshop is ongeveer 2,5 uur.

 

Naar de methode van KIKI.

Wat deed je daar eigenlijk?’
‘Oh, niets’ zegt Kiki. Ze wil er niet over praten.
Althans, niet met iemand die ze niet kent.
Het is een tijdje stil. Maar dan zegt de jongen: ‘Jawel, je deed wel wat.
Ik heb een hele tijd naar je zitten kijken. Je pakte het pootje van die hond vast.
Je deed er wat mee. Wat deed je?’
‘Dat is mijn geheim,’ zegt Kiki dan, ‘Dat ga ik jou niet vertellen.’
‘Nou, dan help ik jou nooit meer.’
De jongen staat boos op. Dat vindt Kiki niet leuk.
‘Okee dan,’ zegt ze, ‘ik gaf Reiki.

Kiki heeft ontdekt dat Reiki een fantastische manier is om mensen én dieren te helen.
En je kunt er nog zó veel meer mee doen…
Kiki wil graag haar kennis over Reiki met andere kinderen delen. Kijk je mee?

Wat is Reiki eigenlijk? Kiki legt het uit:

‘Reiki is eigenlijk een soort toveren. Toveren met liefde.
Als je een wondje heb, omdat je gevallen bent of je hand heb opengehaald door iets scherps, dan wordt dat vanzelf weer beter. Dat betekent dat je eigen lichaam zichzelf weer beter kan maken. Maar Reiki kan wel helpen om het vlugger te laten gaan. Daarom lijkt het wel toveren. Het is net als wanneer je pijn hebt en je moeder geeft er een kus op. Die liefde die je dan krijgt van je moeder, is ook Reiki.’

Reiki geef je met je handen. Maar wat kun je er nou allemaal mee doen? Kiki vertelt het je:

“Je kunt zoveel dingen met Reiki doen! Bijvoorbeeld mensen of jezelf helpen genezen. Maar ook als iemand verdrietig is kun je Reiki geven. En… je kunt zelfs Reiki geven aan je eten!

Wat doe je hier Kiki?

‘Dit is de eerste handpositie, die heet De Regenboog. Eigenlijk kun je je handen overal leggen, want Reiki kun je op iedere plek in het lichaam geven. Maar om zoveel mogelijk organen te kunnen bereiken, zijn de handposities bedacht. Je moet maar zo denken, dat als je op die plaatsen Reiki geeft, je in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk bereikt. Voor een grote behandeling heb je wel 17 verschillende handposities.

Wil je De Regenboog nog even uitleggen?

“Tuurlijk! Deze positie gebruik ik altijd als iemand erg moe is, hoofdpijn heeft of gestresst is. Ook helpt het goed bij verkoudheid en ontstekingen aan je bijholten. Heb je last van allergie of zit je gewoon niet lekker in je vel, dan moet je deze positie zeker proberen! Ook bij kinderziektes als mazelen, roodvonk, rode hond en de bof werkt deze handpositie prima.

Het moet zo: Leg je handen op het hoofd naast elkaar, de duimen tegen elkaar aan en je vingers links en rechts van de neus. Je vingertoppen komen misschien wel tot aan de lippen. Om het niet te benauwd te maken, houd ik mijn handen altijd een beetje boven het hoofd. De Reiki vindt toch zijn weg wel!

Als je De Regenboog bij iemand anders doet, laat je de persoon zitten of liggen en ga je er achter staan of zitten. Als je De Regenboog bij jezelf doet moet je je handen natuurlijk omgedraaid houden, zodat de pinken tegen elkaar aan komen.”